LA NOSTRA VISIÓ

 

La ONG “Yoga and Sport for refugees” apareix com a resposta a la crisi humanitària del Mediterrani, en la qual milers de persones  que fugen de la guerra es juguen la vida per arribar a les costes europees. Aquestes persones queden abandonades i aïllades al sud d’Europa, tancades en camps de refugiats en condicions inhumanes.

Yoga and Sport for refugees neix al 2017 a l’illa de Lesbos per tal d’acompanyar als refugiats, dignificar-los i defensar els drets humans que veuen vulnerats contínuament en camps com Moria, que ens els darrers anys ha esdevingut una de les major vergonyes d’Europa. En els camps es respira un situació sostinguda de violència, sexisme, conflicte i desesperació. És sobretot en aquest darrer problema on podem fer una major incidència a través de l’esport, evitant que la gent perdi l’esperança i acabi amb l’angoixa de pasar-se fins a 3 anys en alguns casos, per a poder únicament sortir de l’illa i del camp.

La nostra organització vol empoderar les persones refugiades i migrants a través de l’esport, integrar-les a la comunitat, millorar la seva salut física i mental per tal que trobin una via de sortida a la monotonia, frustració i estancament de la seva situació actual.

A més, un dels nostres objectius fonamentals és aconseguir que els refugiats passin de ser usuaris de les activitats esportives a entrenadors i encarregats dels seus propis projectesn esportius, per tal que s’acabin d’integrar a la comunitat i guanyin seguretat i confiança en si mateixos.

Les nostres activitats trenquen amb les barreres ètniques i religioses, generant un espai de trobada i cooperació entre cultures on tothom hi participa.


PHOTO-2018-11-18-22-07-23.jpg
Donate